Les croquetes són un bon recurs d’aprofitament per a aquell peix que ens ha quedat rondant per la nevera o el congelador. A l’hora ens permet que els més petits de la casa (i de vegades els no tan petits) mengin més i més variat peix.
Us expliquem com fa croquetes de peix l’àvia Cristineta.
Primer escalda el peix, fent-lo bollir molt poca estona amb el que tingui de verdures (pastanaga, ceba…) i l’escorre bé. Quan es fred, l’esmicola i si cal, com en el cas de les gambes, les talla a trossets.
Comença a fer un sofregit de ceba i all. Quan està apunt, hi afegeix el peix esmicolat i el sofregeix.
M’entrestant, prepara una beixamel clàssica. En els últims temps, de llet d’arròs i, de vegades, amb farina de mill, per als intolerants. Quan la té apunt, hi afegeix el sofregit de peix, barreja bé i ho deixa tota la nit a la nevera.
L’endemà fa la forma de croquetes o boletes i les arrebossa amb farina de galeta. Ja estan preparades per fregir o fer-les al forn!
No deixeu de provar-les!